Sebze fiyatlarındaki artış organik tarıma olan ilgiyi artırdı

Sebze fiyatlarındaki artış organik tarıma olan ilgiyi artırdı TOKAT Tokat’ta, organik ürün yetiştirmek isteyenlerin yanı sıra sebze …

Sebze fiyatlarındaki artış organik tarıma olan ilgiyi artırdı
  • 0
  • 162
  • 15 Mayıs 2022
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Puan Yok)
    Loading...
  • +
  • -

Sebze fiyatlarındaki artış organik tarıma olan ilgiyi artırdı

TOKAT Tokat’ta, organik ürün yetiştirmek isteyenlerin yanı sıra sebze fiyatlarındaki artış nedeniyle fide almak isteyenler yoğunluk oluşturdu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretimi gerçekleştirilen sebze fideleri yoğun ilgi görüyor. Çiftçilerin yanı sıra hobi bahçesi olan vatandaşlar da fideleri maliyetine satın alabiliyor. Sera önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar organik ürün yetiştirmenin yanı sıra kendi sebzelerini yetiştirerek ev ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naif Geboloğlu, seralarda üretilen yaklaşık 1,5 milyon adet sebze fidesinin çiftçilere ve hobi bahçesi olan vatandaşlara maliyetine satışa sunduklarının altını çizdi. Geboloğlu, “Tokat’ta gerek hobi amaçlı gerekse sebze tarımı yapan üreticilere karşı üreticiler için sebze fidesi ürettik. Bizim buradaki amaçlarımızdan birisi hem insanlara örnek olmak hem de fide fiyatlarını belli bir seviyede tutmak” dedi.

Sebze fidesine yoğun ilgi

Geçen yıllara göre fideye talebin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Geboloğlu, “Fide almaya gelen insanlarla sohbet ediyoruz. Neden bu kadar fide istiyorsunuz diye sorduğumuzda ‘Yazın sebze fiyatları yüksek olabilir. Biz kendi fidemizi kendimiz sebzemizi kendimiz üreteceğiz’ diyorlar. Biz bunu da aslında önceden hesaba katmıştık. Biraz daha üretimimizi fazla tuttuk. Yaklaşık maliyetine üreticilerimize biz fidelerimizi buradan dağıtıyoruz. Domates ve biber fidelerine talep fazla. Biz bu sene mor reyhan da üreticilerimize dağıtmaya başladık. Ona da bir ilgi var. Bizim ürettiğimiz bütün sebze türlerine ilgi var. Üretici daha çok yerel tipleri tercih ediyor ama yerel de hastalık dayanımı problemi olduğu için sorun. Dolayısıyla yerel tipleri çok fazla vermek istemiyoruz” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Nurhan İçmez – Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir