Başakşehir’de hamile hemşireyi darp ettiği gerekçesiyle 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

Başakşehir’de hamile hemşireyi darp ettiği gerekçesiyle 4 sanığın yargılanmasına devam edildi İSTANBUL – Başakşehir’deki bir devlet hastanesinde …

Başakşehir’de hamile hemşireyi darp ettiği gerekçesiyle 4 sanığın yargılanmasına devam edildi
  • 0
  • 191
  • 22 Haziran 2022
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Puan Yok)
    Loading...
  • +
  • -

Başakşehir’de hamile hemşireyi darp ettiği gerekçesiyle 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL – Başakşehir’deki bir devlet hastanesinde 24 yaşındaki hamile hemşire Gülhan Damar’ın darp edilmesine ilişkin 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada beyanda bulunan tanık, hamile hemşireye yumruk atıldığını ve yere düştükten sonra da darp edildiğini gördüğünü söyledi.

Başakşehir’deki bir devlet hastanesinde 16 Ocak 2022’de 24 yaşındaki hamile hemşire Gülhan Damar’ın darp edilmesine ilişkin 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Küçükçekmece 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Aycan Koçyiğit, Rıdvan Koçyiğit ve Hüseyin Koçyiğit hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Beytullah Yolcu, olayın yaşandığı hastanede tıbbi sekreter olarak çalıştığını söyleyerek “Olay günü kan alma yerinde Gülhan hemşire ve ben vardım. Gülhan hemşire kan alıyordu. Hastalardan biri kalkmak için Gülhan hemşireden yardım istedi. Gülhan hemşire başka bir hastayla ilgilendiğini ve böyle bir görevi olmadığını söyledi. Hasta söylenerek odanın dışına çıktı. Odanın dışında bir kadın, ‘kan veren hastayı kim sinirlendirdi’ diyerek hemşireyi işinden attıracağını söyledi. Bir süre sonra kan veren hasta bayıldı. Müdahale etmeye gittik. Daha sonra doktor geldi. 5 dakika bekledikten sonra içeri odaya aldık. Şu an huzurda bulunan sanık Aycan’ın elinde poşet vardı. Aycan Koçyiğit Gülhan hemşireye hitaben ‘adını ver seni işten attıracağım’ dedi. Sanık Aycan elindeki ayranı açarak müştekiye fırlattı. Ben engel olmaya çalıştım. Diğer kadın şahıs saldırdı. Ancak nasıl saldırdığını görmedim. Sonra sanık Rıdvan’ın müştekiye yumruk attığını gördüm. Sanık Hüseyin ise müştekiye ‘terbiyesiz’ dedi. Bu sırada hemşire yere düştü. Başka bir hemşire ‘hamile vurmayın’ dedi. Yere düştükten sonra bir iki kişinin vurduğunu gördüm ama kim olduklarını görmedim” şeklinde beyanda bulundu.

Tanık beyanının ardından söz verilen sanık Rıdvan Koçyiğit, “Benim kendi eşim de hamile. Bir kadına nasıl tekme atabilirim? Ben tekme tokat saldırdıysam neden çocuk düşmedi” şeklinde savunma yaptı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, hemşire Damar’ın olay günü yaşanılanlardan dolayı hamileliğinin riske girip girmediği konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmasına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

İhlas Haber Ajansı / Melike İnal – Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir